DODÁVATELIA ELEKTRINY, ktorého si vybrať


Na Slovensku je dostatok dodávateľov elektriny, každý odberateľ má právo vybrať si a zmeniť dodávateľa. Zmena dodávateľa elektriny je možná vždy k prvému (1.) dňu mesiaca.

[mobile-buttons]

Dodávatelia elektriny medzi sebou súťažia a snažia sa ponúkať také produkty, ktorými zaujmú odberateľov. Ako sa zorientovať v ponúkaných cenách a službách?

Ktorého dodávateľa elektrickej energie si vybrať

Hlavné zásady:

  • jednotková cena silovej elektrickej energie,
  • ďalšie (skryté) zmluvné poplatky,
  • zmluvná viazanosť,
  • web stránka dodávateľa,
  • mediálne informácie o dodávateľovi.

Jednotková cena silovej elektriny

Najlacnejší dodávateľ elektriny je v porovnávacej kalkulačke na našom webe na prvom mieste. Cenníky elektrickej energie na Slovensku pravidelne kontrolujeme. Kritérium najnižšej ceny je veľmi dôležité - zmena dodávateľa sa musí vyplatiť.

Ďalšie (skryté) poplatky

Zo zákona je zmena dodávateľa elektriny zadarmo. Pred podpisom zmluvy s novým dodávateľom si podrobne preštudujte predloženú zmluvu a obchodné podmienky, ktoré sú súčasťou zmluvy. Preštudujte si Cenník ďalších (externých) služieb dodávateľa. Porovnajte si zmluvné dokumenty so zmluvou, ktorú máte v súčasnosti podpísanú s Vašim súčasným dodávateľom. Ak je nová zmluva výhodnejšia, tak nemáte nad čím váhať :-). Uvádzame informácie ako môžete zmluvu vypovedať.

Zmluva s viazanosťou, alebo zmluva bez viazanosti

Je na rozhodnutí odberateľa, ktorá forma zmluvy je pre neho zaujímavejšia. Ako je zrejmé z výsledkov porovnania cien na našej web stránke, tak u niektorých dodávateľov je cena elektriny pri zmluvách s viazanosťou menej výhodná, ako cena elektriny pri zmluve bez viazanosti.

Kvalita web stránky dodávateľa

Dôležitou pomocnou informáciou pre odberateľa by malo byť to, ako kvalitne je vypracovaná web stránka dodávateľa. Ak chce dodávateľ robiť obchody za milióny euro, tak je štandardom to, že takýto dodávateľ má web stránku s kvalitnou grafikou a s kompletnými informáciami pre odberateľov elektrickej energie.

Informácie v médiách

Médiá rady preháňajú, aby si tak zvýšili čítanosť. Každú informáciu v médiách si overte. Je veľmi veľa serióznych dodávateľov elektriny na Slovensku, ktorí sú čestní. Radi Vám poradíme a pomôžeme zorientovať sa pri výbere dodávateľa, ktorý je pre Vás najvýhodnejší.



Možno Vás bude zaujímať
Koľko stojí kWh, MWh elektrickej energie
Časy kedy je vysoký tarif, kedy je nízky tarif
Distribútori elektriny
Zmena dodávateľa el.energie